Docent verdacht van ontucht  met meisjes

NOS.nl woensdag 25 augustus 2016 b, 11:50

Een 28-jarige docent wordt verdacht van ontucht met meisjes in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. Hij is afgelopen maandag opgepakt, meldt het Openbaar Ministerie. Hij wordt ook verdacht van het bezit en vervaardigen van kinderporno.

 

De man zou meisjes hebben benaderd die hij had leren kennen op verschillende scholen in de regio Rotterdam waar hij werkte als wiskundedocent. Ook was hij actief op sportscholen. De 28-jarige gaf ook bijles. Ouders en leerlingen zijn vandaag geïnformeerd.

Via e-mail of sociale media stuurde hij zijn slachtoffers volgens het OM seksueel getinte berichten. Soms wist hij ze over te halen foto’s en filmpjes van zichzelf te sturen waarbij ze seksueel getinte poses aannamen, schrijft het O

De man werd vorige maand ook al aangehouden wegens aanranding van een minderjarig meisje, enkele jaren geleden. Toen zijn gegevensdragers in beslag genomen. Bij het onderzoek van die apparaten stuitten de autoriteiten op gesprekken en beelden van de meisjes. Of het ook tot fysiek contact is gekomen met die meisjes wordt onderzocht.

Onlangs hebben de eerste twee slachtoffers aangifte gedaan, maar het vermoeden bestaat dat er veel meer slachtoffers zijn. De politie en het OM roepen meisjes op zich te melden als ze ook zijn benaderd.

Een van de scholen waar de man in het verleden werkte is De Theater havo/vwo in Rotterdam. Een woordvoerder zegt maandag op de hoogte te zijn gesteld. De docent werkte er tot februari 2014. Waarom hij vertrok, wil de school niet zeggen, maar er waren geen verdenkingen tegen de man.