Seksfilmpje Chantal waarschijnlijk geüpload op Florijn College Breda

Omroep Brabant,  29 augustus 2016 b, 11:50

De seksvideo van Chantal (22) uit Werkendam is vermoedelijk vanaf een computer op het Florijn College in Breda op Facebook gezet.

 

Chantal spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen Facebook in een poging te achterhalen wie een seksfilmpje van haar eind januari vorig jaar op de website had geplaatst.  Het miljoenenbedrijf moest binnen twee weken alle gebruikersgegevens verstrekken van de uploader. Het adres blijkt in gebruik bij IT-Workz, een bedrijf dat ICT-diensten verleent aan scholen van ROC West-Brabant.
In totaal maken zo’n twintig scholen deel uit van de onderwijsinstelling. Het onderzoek richtte zich echter al snel op twee scholen: het Florijn College in Breda en het Markiezaat College in Bergen op Zoom. Omdat vermoedelijk een bekende van Chantal achter de wraakporno zit en niemand in haar kennissenkring op het Markiezaat heeft gezeten, gaat nu alle aandacht uit naar de school in Breda.

“Het net sluit zich rond de dader”, meldde Chantals advocaat Thomas van Vugt eerder. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die aandacht aan de zaak besteedde in zijn programma Internetpesters Aangepakt, heeft goede hoop dat de dader gepakt wordt. “We zijn in een nieuwe koers terechtgekomen.”