Een vertrouwenspersoon aanstellen is te weinig, de positie moet stevig zijn

 

 

Trouw, 23 oktober 2017 

Veel organisaties hebben een functionaris bij wie iemand seksueel misbruik kan melden. Helpt dat?

In de strijd tegen seksuele intimidatie op de werkvloer hebben de meeste organisaties in Nederland een vertrouwenspersoon aangesteld. Daar moet een slachtoffer zijn verhaal kunnen doen en mocht hij of zij daar behoefte aan hebben, dan ondersteunt de vertrouwenspersoon iemand bij het indienen van een officiële klacht. Tenminste, in de ideale situatie. Want hoewel een hoop bedrijven het heus goed hebben geregeld, kan het volgens de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen nog een stuk professioneler.

‘Zorg dat iemand niet door het bestuur onder druk gezet kan worden’

Leo ten Brink, vereniging van vertrouwenspersonen

“Er zijn organisaties die rondvragen wie er vertrouwenspersoon wil zijn en degene die zijn hand opsteekt, doet het er vervolgens bij”, zegt voorzitter Leo ten Brink. “Maar wil je het echt goed regelen, dan moet je de positie serieus nemen en er een functie van maken. Dan moet je de vertrouwenspersoon trainingen geven en ervoor zorgen dat de positie goed beschermd is. Dat iemand niet door het bestuur onder druk gezet kan worden om toch informatie prijs te geven, bijvoorbeeld.”

Zo niet, dan loop je het risico dat eventuele slachtoffers toch besluiten hun mond te houden. En dat is zo’n beetje de slechtste situatie, aldus Ten Brink: als een vertrouwenspersoon door de medewerkers van een bedrijf niet vertrouwd wordt. “Het is voor iemand die te maken krijgt met seksuele intimidatie al een flinke stap om dat te melden. Dan moet hij of zij er in ieder geval van uit kunnen gaan dat de persoon bij wie hij aanklopt, weet wat hij doet.”

 

 

 

 

Lees verder op:

https://www.trouw.nl/samenleving/een-vertrouwenspersoon-aanstellen-is-te-weinig-de-positie-moet-stevig-zijn~a6b31d70/