Gloednieuw boek over meidenvenijn in het basisonderwijs

augustus 2016
Bent u klaar voor het nieuwe schooljaar? Klaar voor uw nieuwe klas(sen)? Misschien is het niet het eerste waar u aan denkt, maar zodra ze bij u binnen stappen start het groepsdynamische proces: wie heeft het voor het zeggen. Zo worden de eerste piketpalen geslagen voor de rangorde van de klas.
Bij jongens is het meestal de grootste, de sterkste en de sportiefste die aan de top komt. En dat wordt door de andere jongens geaccepteerd. Meisjes voeren de machtsstrijd voorzichtiger, maar soms vol ‘’meidenvenijn’’. Omdat u natuurlijk graag een fijne groep heeft, is dat iets om ook bij de start van het schooljaar extra alert op te zijn.

Bij uitgeverij Pica (www.uitgeverijpica.nl) is een gloednieuw boek verschenen: Meidenvenijn in het basisonderwijs; preventie en aanpak. Bent u groepsleerkracht, ib-er of gedrags-specialist en wilt u meer weten over meidenvenijn dan is dit boek vast iets voor u. U leest waarom meisjes venijnig zijn en wat u er tegen kunt doen. u krijgt achtergrondinformatie gekoppeld aan sterke concepten en (recent) onderwijsonderzoek afgewisseld met praktijkverhalen. U maakt kennis met koninginnen, wannebes en mikpunten plus hun ouders! Want een koningin heeft meestal een queen mom en een mikpunt komt vaak uit een kwetsbaar nest. Natuurlijk betrekt u de ouders van de bijen bij uw aanpak. U leest precies hoe!